För dig som är
ny i Sverige
Fotograf: Cicci Feinstein

Allmän kurs - Etablering

Det här är en fortsättningskurs som lämpar sig för dig som vill träna mer på din svenska, både kommunikativt och skriftligt samt utveckla dina kunskaper om det svenska samhället och olika kulturer.

• Utbildning: 3,5 månader
  • Inträdeskrav: Etableringskurs på folkhögskola eller likvärdiga kunskaper i svenska (genom t ex SFI) och samhällsorientering
  • Ansökan: Sista ansökningsdag 17 februari 2017
  • Kurstid: 27 februari 2017 - 9 juni 2017
  • Kostnader: Kontakta kursföreståndare för mer information.
  • Examen: Svenska som andra språk, Swedex A2, B1, B2.
  • Kontakt: anne.haberkamm@gamlebyfolkhogskola.se

-  Svenska

-  Samhällskunskap grund

-  IT-kunskap

-  Hälsa, friskvård och skapande aktiviteter

-  Interkulturell kompetens och gruppdynamik

-  Individuella samtal (enskilda uppföljnings- och motivationssamtal för kommande studier och arbete)

Kursen genomförs i samverkan med Arbetsförmedlingen och kommunen och ger dig möjligheter:

-  att få en examination i Svenska som andra språk, Swedex A2, B1, B2 (Europarådets nivåskala för språkinlärning)

-  att, tillsammans med genomförd etableringskurs grund på folkhögskola, erhålla ett år av den studietid som behövs för vidare studier enligt folkhögskolornas behörighetsmodell.

Är du redo för ett äventyr?

Sök till Allmän kurs - Etablering idag och börja ditt äventyr!

Ansök nu!