Gestaltande fotografi distans

Är du intresserad av fotografi? Det här är en kurs för dig som vill reflektera över den kreativa processen och diskutera dina bilder för att bättre kunna beskriva och utveckla din visuella gestaltning. Att studera på distans innebär att den mesta undervisningen sker över nätet. Det är flexibelt och bekvämt för dig som inte kan eller vill flytta och som kanske vill jobba samtidigt som du studerar.

• Utbildning: 1 år heltidsstudier på distans
  • Inträdeskrav: Arbetsprover
  • Ansökan: Senast 18 april 2017
  • Kurstid: Start 28 augusti 2017
  • Examen: Kursintyg
  • Kontakt: katarina.griphook@fotoskolan.com

Arbetssätt

Distanskursen startar med en gemensam träff i Gamleby. Du lär känna de andra deltagarna och vi planerar terminens arbete. Du får lära dig om vårt kommunikationssystem och får information om hur kursen är upplagd.

Vi arbetar med veckokontakt mellan lärare och deltagare där vi redovisar och reflekterar över olika uppgifter. Genom att logga in på på i ett digitalt klassrum får du tillgång till kursmaterial. Där följer du online föreläsningar och workshops och träffar din handledare för individuella vägledningssamtal. Kursen har också en egen diskussionsgrupp som du alltid har tillgång till online. Så även om alla befinner sig på olika platser i världen träffas vi ändå. För att lyckas med studierna krävs självdisciplin. God närvaro och genomförande av uppgifter krävs för att fortsätta kursen till nästa moment. Du förväntas vara aktiv i forumdiskussioner.

I mitten av terminen har vi den andra gemensamma träffen. Till den bjuder vi in en fotograf eller konstnär för att ge er inspiration i ert arbete. Under en avslutande träff på vårterminen presenterar vi portfolios för varandra i Gamleby. Du har möjlighet att under terminen vara med på workshops (2-5 dagar) som ingår i skolans 1-åriga kurs Gestaltande fotografi. Vi tar till exempel upp ämnen som storytelling och utställningsteknik.

På skolan finns en professionell studio, scanners och utrustning för postproduktion. Här ges du möjlighet att fotografera och skriva ut bilder. Skolan erbjuder en intensivkurs (en dag) som introduktion till utrustningen.