Kreativitet
och reflektion

Gestaltande fotografi distans

Är du intresserad av fotografi? Det här är en kurs för dig som vill reflektera över den kreativa processen och diskutera dina bilder för att bättre kunna beskriva och utveckla din visuella gestaltning. Att studera på distans innebär att den mesta undervisningen sker över nätet. Det är flexibelt och bekvämt för dig som inte kan eller vill flytta och som kanske vill jobba samtidigt som du studerar.

Detta är en onlineversion av Gestaltande fotografi. Läs mer om att studera på plats i Gamleby här!

• Utbildning: 1 år heltidsstudier på distans
  • Inträdeskrav: Arbetsprover
  • Ansökan: Ansökan för kursstart aug 2018 är stängd
  • Kurstid: Start 30 augusti 2018
  • Examen: Kursintyg
  • Kontakt: simon.berg@gamlebyfolkhogskola.se

Arbetssätt

Distanskursen startar med en gemensam träff i Gamleby. Du lär känna de andra deltagarna och vi planerar terminens arbete. Du får lära dig om vårt kommunikationssystem och får information om hur kursen är upplagd.

Vi arbetar med veckokontakt mellan lärare och deltagare där vi redovisar och reflekterar över olika uppgifter. Genom att logga in i ett digitalt klassrum får du tillgång till kursmaterial. Där följer du online föreläsningar och workshops och träffar din handledare för individuella vägledningssamtal. Kursen har också en egen diskussionsgrupp som du alltid har tillgång till online. Så även om alla befinner sig på olika platser i världen träffas vi ändå. För att lyckas med studierna krävs självdisciplin. God närvaro och genomförande av uppgifter krävs för att fortsätta kursen till nästa moment. Du förväntas vara aktiv i forumdiskussioner.

I slutet av januari har vi den andra gemensamma träffen i Gamleby. Till den bjuder vi in en fotograf eller konstnär för att ge er inspiration i ert arbete. Kursen avslutas i början av juni med en gemensam utställning på ett fotogalleri  i Stockholm.

Du har därutöver möjlighet att under terminen vara med på workshops (2-5 dagar) tillsammans med deltagarna på skolans 1-åriga kurs Gestaltande fotografi. Dessa kan handla om ljussättning, artists books, fine art printing, screentryck eller utställningsteknik.

Det finns dessutom möjlighet att komma till skolan under terminens gång för koncentrerat arbete med skolans utrustning. Vi har ett professionellt digitalt mörkrum med skrivare, scanners och datorer för postproduktion dit du kan komma för att förbereda din portfolio, bok eller utställning. Skolan har också ett rikt utbud av studioljus samt digitala och analoga kameror du får tillgång till vid dina besök.

Viktiga datum 2018/19
30-31 augusti: Uppstartsträff i Gamleby
17-18 januari: Inspirationsdagar i Gamleby
14-15 maj: Avslutningsutställning i Stockholm

Till detta kommer möjligheten att delta i gemensamma studieresor.