Fotograf: Sofia Seveklint

Gestaltande fotografi

Brinner du för fotografi och vill skapa en personlig portfolio? Här får du möjlighet att skärpa din blick och vässa din visuella berättarteknik. Kursen är lämplig som förberedelse för studier på högskola.

Du kan även söka kursen Gestaltande fotografi distans. Klicka här!

• Utbildning: 1 år
  • Inträdeskrav: Arbetsprover
  • Ansökan: Senast 18 april 2017
  • Kurstid: Start onsdag 23 augusti 2017
  • Examen: Kursintyg
  • Kontakt: katarina.griphook@fotoskolan.com

Kostnader och boende

Kurslitteratur, förbrukningssmaterial och studieresor bekostas av den studerande själv. Förbrukningsmaterial som utskriftspapper kan köpas på skolan, vilket faktureras i efterskott. Kostnaden varierar beroende på den faktiska åtgången för var och en, men räkna med 10000 kronor (inkl moms) under hela utbildningen. Förbrukningsmaterial som färgpatroner, studiotillbehör som filter, fonder, reflexskärmar m.m. betalas per månad med 541 kr.

Anmälningsavgiften är 250 kronor. Inbetalning av avgiften sker efter antagning. Det är din bekräftelse på att du antar erbjuden utbildningsplats. Avgiften återbetalas om du börjar utbildningen.

OM BOSTAD I GAMLEBY

Du som ska studera på Fotoskolan ordnar alltid ditt boende själv. Ta tag i detta direkt när du blir antagen för det är många olika utbildningar som genomförs i Gamleby och antalet bostäder är begränsat.

1. Studentkorridor  (20 rum totalt)
Ta kontakt med Bostadsbolagets Bobutik (ligger i Västervik). Tel: 0490-25 72 50

Lite info om detta boende som har adress Östra Ringvägen 10.

• Två våningar med 10 rum på varje våning.
    Ett gemensamt dagrum (litet)/våning med TV.
    Ett gemensamt kök/våning med gemensam kyl, frys, micro (2 st/vån) och spis.
  • Rummen är 15 m2 inkl liten hall.
    Toalett och dusch, klädgarderob.
    Säng, skrivbord, bokhylla, sängbord, fåtölj, lampor, gardiner finns.
  • Inget bredband, tyvärr.
  • Kostnad: i dagsläget ligger hyran på 1957:-.

2. Hyra lägenhet
Du kan givetvis hyra andra lägenheter ute på ”byn” (i Gamleby). Om du är intresserad av det alternativet, vänd dig även då till Bostadsbolagets Bobutik. Det förekommer att studerande går ihop och hyr en större lägenhet tillsammans.

3. Folkhögskolans internat
Ett annat alternativt är att hyra på vår huvudskolas (Gamleby Folkhögskola) internat. Det ligger ca 3 km från Fotoskolan. Då tar man kontakt med Mats Wedel, som är internatansvarig, tel. 0493-131 09, mats.wedel@Ltkalmar.se. Endast ett fåtal studerande på Fotoskolan brukar kunna välja detta alternativ. Dels på grund utav att det i regel är lång kö, dels på grund av avståndet till Fotoskolan.

4. Privata hyresvärdar
Ett annat tips är att besöka kommunens inflyttarservice på
Ibland kan det finnas lägenheter att hyra på www.blocket.se