Kreativt skapande
Fotograf: Martin Gundersson

Textil design - grund

 

Vägen till din dröm - en framtid inom mode och textil.

Vi går från tråd till tyg och från tyg vidare till kläder och inredningstextilier. Utbildningen grund för vidare studier inom textilformgivning/mode/hantverk. Vi fokuserar på hållbarhet under hela utbildningen och låter det vara en tanke som finns med i allt vi gör.

Läs även om våra påbyggnadsutbildningar i sömnad och vävning!

  • Utbildning: 1 år
  • Inträdeskrav: Inga förkunskaper krävs
  • Ansökan: Löpande
  • Kurstid: Start 27 augusti 2018
  • Kostnader: 1 500 eller 4 150 kronor per 4 veckor, beroende på om du bor på skolan eller inte. Mat m.m. ingår. Läs mer på sidan "Studieekonomi".
  • Examen: Kursintyg
  • Kontakt: Se nedan

Du får baskunskaper i bindningslära, vävning, materiallära, sömnad, mönsterkonstruktion och formgivning. Du får också prova på andra textila tekniker så som textiltryck, stickning, virkning och broderi.

Inom de två huvudområdena, sömnad och vävning, arbetar du i projektform. Teoretiska och praktiska kunskaper varvas och anpassas efter det aktuella arbetet. Ett av projekten erbjuder en fördjupning där du själv väljer inriktning och utformar dina egna mål.

Inom formgivningen arbetar du med designprocessens olika delar, från idé till färdigt resultat. Du får grunder i olika skisstekniker och arbetar på olika sätt med presentationen av ditt arbete.

Under året görs inspirerande studiebesök och längre studieresor. Vi besöker skolor, utställningar och andra intressanta utflyktsmål.

Studierna görs på heltid, övrig tid finns tillgång till skolans salar och verkstäder.

Målet med utbildningen är att du ska utvecklas, testa nya tekniker och inhämta kunskaper som väcker din lust att skapa. Vi vill öka din medvetenhet för ett hållbart förhållningssätt till textilt skapande. Du får en bred grund att stå på som ger dig möjlighet att läsa vidare inom det textila området. Efter grundutbildningen kan du läsa ytterligare ett år på Gamleby folkhögskola och fördjupa dig inom vävning eller sömnad, alternativt söka vidare till annan utbildning.

Kontakt: Elin Öhrling eller Lisbeth Ågren Nilsson

Fotograf: Martin Gundersson

Är du redo för ett äventyr?

Sök till Textil design - grund idag och börja ditt äventyr!

Ansök nu!