Kreativt skapande
Fotograf: Martin Gundersson

Textil design - grund

Vägen till din dröm - en framtid inom mode och textil.

Vi går från tråd till tyg och från tyg vidare till kläder och inredningstextilier. Ger en grund för vidare studier inom textilformgivning/hantverk.

Läs även om våra påbyggnadsutbildningar i sömnad och vävning!

• Utbildning: 1 år
  • Inträdeskrav: Inga förkunskaper krävs
  • Ansökan: Löpande intag
  • Kurstid: start 22 augusti 2016
  • Kostnader: 1 450 eller 4 100 kronor per 4 veckor, beroende på om du bor på skolan eller inte. Mat m.m. ingår. Läs mer på sidan "Studieekonomi".
  • Examen: Kursintyg
  • Kontakt: sara.kanahols.gamleby@folkbildning.net

Du får baskunskaper i bindningslära, vävning, materiallära, sömnad, mönsterkonstruktion och formgivning. Du får också prova på andra textila tekniker så som textiltryck, stickning, virkning och broderi.

Inom de två huvudområdena, sömnad och vävning, arbetar du i projektform. Teoretiska och praktiska kunskaper varvas och anpassas efter det aktuella arbetet. Ett projekt är en fördjupning där du själv väljer inriktning och utformar dina egna mål. Inom formgivningen arbetar du med designprocessens olika delar, från idé till färdigt resultat. Du får grunder i skissteknik och arbetar med presentation av ditt arbete.

Under året görs inspirerande studiebesök och längre studieresor. Vi besöker skolor, utställningar och andra intressanta utflyktsmål. Studierna görs på heltid, övrig tid finns tillgång till skolans salar och verkstäder.

Målet med utbildningen är att du ska utvecklas, våga vara kreativ, testa nya tekniker och inhämta kunskaper som väcker din lust att skapa. Du får även en bred grund att stå på som ger dig möjlighet att läsa vidare inom det textila området. Efter ett år kan du att läsa ytterligare ett år på Gamleby folkhögskola och inrikta dig på vävning eller sömnad,
alternativt gå vidare till annan utbildning.

Du kan söka studiemedel på gymnasienivå hos CSN.

Fotograf: Martin Gundersson

Är du redo för ett äventyr?

Sök till Textil design - grund idag och börja ditt äventyr!

Ansök nu!