Sång och scen


För dig...
-   som vill utveckla ditt artisteri, både enskilt och i grupp

-   som vill skriva musiktexter och utvecklas i ditt skapande av musik genom kreativa övningar

-   som vill fördjupa din sång i olika genrer med fokus på uttryck och förmedling av texter och musik

  • Utbildning: 1 termin
  • Inträdeskrav: se ansökan nedan
  • Ansökan: Löpande
  • Kurstid: Start måndag 7 januari 2019
  • Kostnader: 1 500 eller 4 150 kronor per 4 veckor, beroende på om du bor på skolan eller inte. Mat m.m. ingår. Läs mer på sidan "Studieekonomi".
  • Examen: Kursintyg
  • Kontakt: stefan.karlsson@gamlebyfolkhogskola.se

Lärare

Huvudlärare

Stefan Karlsson Nimmerfalk

Kursföreståndare på Sång- och låtskrivarlinjen.
Musiklärare i sång och piano, sångare, körledare
 
Utbildningar och anställningar: Visskolan, Ölands musikteater, Musikhögskolan vid Örebro universitet. Arbetat inom grundskola, gymnasium och på kulturskola, samt varit körledare.

Som sånglärare med en erfarenhet i grundskolan har jag arbetat fram en tydlig pedagogik och didaktik där jag sätter deltagaren i fokus. Att hitta det speciella soundet i ditt framträdande och förädla det är bland det roligaste som finns.

Jag är intresserad av olika sångtekniker och tycker att det är en helt fantastisk känsla när jag lyckats få någon att trivas bättre i sin röst eller vågar uttrycka sig på ett nytt sätt. Min öppenhet kring lärande och kunskapsinhämtning smittar av sig och jag är allt som oftast energisk och möter mina medmänniskor med ett leende. Jag arbetar mycket med teater, dans, rörelse och rytmik.

Via ett utbyte i Brasilien under 2013 hittade jag en ny och experimentell sida i musiken i och med den brasilianska populärmusiken. Att sjunga på ett för mig främmande språk var en utmaning men samtidigt en möjlighet till stor utveckling. Det är en låtskatt jag kommer att kunna både ha nytta av och kunna njuta av under många år framöver.

Min repertoar är blandad med allt från modernare visor och singer/songwriter till musikteater. Inom afrogenrer sjunger jag helst soul, funk, Motown och gospel. Jag har tidigare läst på Visskolan vars lokaler jag nu kommer att ta över, vilket känns helt fantastiskt. Vi kommer att föra in kursen i nutid och bredda innehållet till de afroamerikanska genrerna såväl som till singer/songwritertradition.

Jag har under ett par år varit körledare i den lokala kören Cantabile där vi satt upp konserter med bl.a. Anna-Lotta Larsson och Henrik Åberg (Elvis Christmas).