Visskolan i Västervik

 

Musicera, komponera och stå på scen i Visstaden Västervik. Välj Visskolan i Västervik!

Målet med Visskolan är att utveckla dina musikaliska och konstnärliga kunskaper som sångare och låtskrivare.

Länk till Folkmusiklinjen som samarbetar med Visskolan.

  • Utbildning: 1 år
  • Inträdeskrav: se ansökan nedan
  • Kurstid: Ingen kursstart läsåret 2017/2018
  • Kostnader: 1 500 eller 4 150 kronor per 4 veckor, beroende på om du bor på skolan eller inte. Mat m.m. ingår. Läs mer på sidan "Studieekonomi".
  • Examen: Kursintyg
  • Kontakt: ingrid.hogman@gamlebyfolkhogskola.se

VI KOMMER ATT ARBETA MED KURSUTVECKLING UNDER DET HÄR LÄSÅRET OCH LÄGGER UT INFORMATION HÄR NÄR VI VET MER.

 

Presentation av Visskolan:

Kursen genomförs i en kreativ miljö med olika visaktiviteter året om. Vi genomför egna cafékvällar på Musikbiblioteket i Västervik. Du blir en del i denna inspirerande miljö som ger en god grund att stå på i din verksamhet som musiker.

I utbildningen medverkar flera av våra kända visartister som gästlärare. Teori och lärarledd undervisning varvas med praktik i form av konserter och turnéer. Visskolan har ett visst samarbete med Visfestivalen i Västervik och ett nära samarbete med Folkmusiklinjen på skolan. Antagning till Visskolan sker genom en ansökningsträff.

Ämnesbeskrivning

Individuell sång
Hitta din speciella och unika röst. Vi jobbar med de sångtekniska grunderna där du bl. a. får lära dig att utöka ditt register och experimentera med klang och färg. Här får du bredda din repertoar, tolka dina egna och andras visor, samt prova på olika sånggenrer.

Gitarr
En enskild lektion gitarrundervisning i veckan, med tyngdpunkten på att ackompanjera dig själv och andra. Vi utgår ifrån dina behov och önskemål. Beroende på vad du behöver kan gitarrundervisningen innehålla repertoar, spelteknik, kompstilar, teori, noter och gehör.

Bransch- och marknadsföring
Du får ökade kunskaper i att driva en verksamhet. Vi ger dig grundverktygen till hur du på bästa sätt ska göra dig synlig med din musik. Vi tar upp frågor som ekonomi och skatter, bokning av spelningar och prissättning, upphovsrätt och mediakontakter m m

Körsång
Vi sjunger tre- och fyrstämmiga körarrangemang från olika genrer.

Vistolkning och scenisk gestaltning
Du får råd om hur du på bästa sätt tolkar en visa, både textligt och musikaliskt. Du får också råd om hur du ska fånga din publik, om din närvaro på scen, interpretation och träning i hur du ska våga ta för dig på scenen.

Vishistoria
Vi går tillbaka i tiden. Vad fanns på visans område då? Finn Zetterholm tar oss med på en en resa från medeltida ballader fram till våra dagar.

Låtskrivning
Här får du träna på att skriva låtar (musik, text, arr). Dels genom skrivövningar och dels genom att framföra färdiga alster inför gruppen som ger dig konstruktiv kritik.

Ljudteknik 
Du får en kort introduktion på skolans mixerbord/PA-system och övar sedan praktiskt genom att sköta ljudet åt klasskamraterna på konserter och turné. Du får också en kort introduktion i skolans studio.

Ensemblespel
Ni får en kort introduktion i effektivt repande. Större delen av ensembletiden jobbar grupperna självständigt med konsert eller turné som mål.
Lärarna ger under repperioderna konstruktiv kritik på arr och framträdande.

Som kursdeltagare på Visskolan kommer du både att synas och höras. Du bestämmer din egen utformning och vi tar vara på din personlighet

Fotograf: Stefanie Andersson