Vi lagar mat från grunden.

Varje måltid erbjuds deltagarna ett vegetariskt alternativ.

Vi serverar bara msc-märkt fisk.

Vi serverar minst 50 % eko- och kravprodukter.

Vi serverar kravmärkta ägg.

Vi serverar kravmärkta bananer.

Vi serverar ekologiskt kaffe.

Vi serverar bara ekologisk pasta.

Vi serverar bara ekologisk potatis.

Vi serverar bara ekologisk mjölk.

Vi köper bara svenskt kött. Så mycket som möjligt är eko-/kravmärkt (vi styrs av priser och anbud).

Vi drar ned på köttkonsumtionen och fyller ut med med 50 % grönsaker, rotsaker och baljväxter i våra rätter.

Vi serverar säsongsbetonad salladsbuffé.

En heldag per veckomatsedel (frukost, lunch och middag) är vegetarisk.

Vi fortbildar personal inom vegansk och vegetarisk mat och hållbarhet.

Varje termin har vi minst en klimatsmart veckomatsedel.

Personalen har ett rullande schema för provmatlagning av nya recept på hållbara rätter. Vi för sedan in dessa maträtter i verksamhetens veckomatsedel.

Vi erbjuder ett matråd för 10-12 deltagare från olika utbildningar, för att tillsammans nå de hållbarhetsmål som Agenda 2030 sätter upp.

Vi har klimatsmarta fikor varav minst en fika per vecka är fairtrade-märkt.

Vi skriver och delar vår matsedel digitalt (inget papper).

Vi väger kökets beredningssvinn.

Vi mäter deltagarnas matsvinn en gång per vecka.

Vi tvättar våra arbetskläder med svanenmärkta produkter.