Allmän kurs – grund

Ansök nu

Behöver du komplettera dina studier för att uppnå grundläggande nivå, motsvarande grundskolans årskurs 9?

Vill du träna mer på det svenska språket, både i tal och i skrift, och lära dig mer om det svenska samhället?

Allmän kurs – grund vänder sig till dig som behöver komplettera dina studier för att uppnå grundläggande nivå, motsvarande grundskolans årskurs 9.
Efter avklarade kurser har du möjlighet att läsa vidare på gymnasial nivå på folkhögskola eller komvux.

Förutom att du får behörighet i kurser på grund- och gymnasienivå, blir du också mer allmänbildad och kan lättare ta dig fram i samhället.

På din fritid har du nära till Gamlebys natur, Tjust skärgård och havet. Bor du på skolan är det är lätt att ta buss eller tåg till Västervik där det finns ett stort utbud av fritidsaktiviteter.

På folkhögskola jobbar vi i mindre grupper där vi kan anpassa takten efter dina behov. Vi planerar och organiserar dina studier för att du ska kunna nå dina studiemål. Du får mycket lärarhjälp och det finns även möjlighet till extra stöd om du behöver det. Skolans miljö är skapad för att ge dig lugn och studiero.

På kursen fokuserar vi på ämneskurser som Svenska, Svenska som andraspråk, Matematik, Samhällsorientering, Samhällskunskap, Engelska och Naturkunskap.

Vi utgår från dina tidigare erfarenheter och kunskaper, så att vi kan individanpassa dina studier. Vi är också måna om dina åsikter och din delaktighet i undervisningen.

Vi gör även flera studiebesök, åker på utflykter och genomför gemensamma aktiviteter. Målet är att utvecklas som person tillsammans med andra och att du tycker att det är roligt att studera.

Med din ansökan vill vi att du skickar ett in ett personligt brev där du berättar lite om dig själv och dina framtida mål med studierna. Skicka också med namn och telefonnummer till två referenspersoner som känner dig och kan berätta för oss vem du är i en kort telefonintervju.

För att kunna ansöka till Allmän kurs – grund behöver du kunna tala och skriva svenska på en nivå som motsvarar folkhögskolans Etableringskurs eller SFI kurs D.

Antagningen till kursen sker därefter löpande utifrån den ordning som ansökningarna kommer in, samt när vi kan ha ett kort samtal med dig och dina referenspersoner.

BESÖK OSS

Vill du besöka oss och ta en titt på utbildningen? Har du frågor kring grundläggande och särskilda behörigheter? Kontakta vår studie- och yrkesvägledare Eva Grenfeldt via telefon på 0493-131 15 eller via e-post på eva.grenfeldt@gamlebyfolkhogskola.se. Hon svarar gärna på alla dina frågor.

Information om kostnader för kost, logi, litteratur m.m. hittar du på sidan Studieekonomi.

Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN på grundskole- och gymnasienivå. Utbildningen kan även berättiga till högre bidragsnivå, studiestartsstöd eller arbetsförmedlingens aktivitetsstöd om du uppfyller de villkor som krävs för stöden.

Ansök nu