Allmän kurs – människan

Kursen är fullsatt

Behöver du komplettera dina studier från grundskolan eller gymnasiet för att kunna söka dig vidare?

Vill du lära dig hur du kan åstadkomma en positiv förändring i ditt eget eller andra människors liv?

Kunskaper inom beteendevetenskap är värdefulla ur flera aspekter. Du lär dels känna dig själv och dina medmänniskor bättre, dels får du en god grund för fortsatta studier till yrken som t.ex. psykolog, socialpedagog, behandlingspedagog eller kurator.

Allmän kurs – människan med inriktning mot beteendevetenskap är ett alternativ till gymnasiet och komvux och här kan du skaffa dig kunskaper som motsvarar gymnasiekompetens eller komplettera dina studier från grundskolan och gymnasiet.

Förutom behörigheterna blir du också mer allmänbildad och kan lättare ta dig fram i världen.

På folkhögskola jobbar vi i mindre grupper där vi kan anpassa takten efter dina behov. Vi planerar och organiserar dina studier för att du ska kunna nå dina studiemål. Det finns även möjlighet till extra stöd om du behöver det. Skolans miljö är lämpad för dig som behöver lugn och studiero.

Du kan läsa motsvarande grundskole- och gymnasieämnen som ger grundläggande behörighet: svenska, svenska som andraspråk, engelska, matematik, samhällskunskap, religionskunskap, historia och naturkunskap. Du kan även läsa in särskild behörighet i några av dessa ämnen.

Under sex timmar i veckan får du läsa grundläggande psykologi med fokus på vad som formar en människas tankar, handlingar och beteenden. Vi går även igenom hur du kan bygga upp din psykiska och fysiska hälsa för att kunna möta vardagens utmaningar när det gäller t. ex. relationer, skola och jobb.

I de olika ämnena utgår vi från dina erfarenheter och vi är måna om dina åsikter och din delaktighet i undervisningen.

Vi gör flera studiebesök, åker på utflykter och genomför aktiviteter. Målet är att du ska känna att det är roligt att studera och lära dig nya saker.

Du behöver inga förkunskaper för att ansöka och antas till Allmän kurs – människan.

Med din ansökan vill vi att du skickar ett in ett personligt brev där du berättar lite om dig själv och dina framtida mål med studierna. Skicka också med namn och telefonnummer till två referenspersoner som känner dig och kan berätta för oss vem du är i en kort telefonintervju.

Antagningen till kursen sker därefter löpande utifrån den ordning som ansökningarna kommer in, samt när vi kan ha ett kort samtal med dig och dina referenspersoner.

Vill du besöka oss och ta en titt på utbildningen? Kontakta vår studie- och yrkesvägledare Eva Grenfeldt via telefon på 0493-131 15 eller via e-post på eva.grenfeldt@gamlebyfolkhogskola.se. Hon svarar gärna på alla dina frågor.

Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN på grundskole- och gymnasienivå.

Information om kostnader för kost, logi, litteratur m.m. hittar du på sidan Studieekonomi.

Kursen är fullsatt