Folkmusik – distans, grundkurs

Kursen är fullsatt

Spelar du fiol eller altfiol och vill lära dig låtar och teknik från grunden? 

 

ÖVERSIKT

På kursen Folkmusik – distans, grundkurs får du, som spelar fiol eller altfiol, lektioner av riksspelman Pelle Björnlert i en studietakt som går att kombinera med yrkesliv och familjeliv.

Kursen lägger tonvikt på spelsätt, sväng och funktion och berör svensk folkmusik i allmänhet och småländsk i synnerhet. Sång, dans och glädje är också självklara ingredienser.

Du kommer få möjlighet att förbättra din spelteknik och få värdefulla tips för din utveckling som folkmusiker. Om gruppen tycker att det är intressant kommer vi även jobba med komp och stämspel.

 

KURSINNEHÅLL

Kursen vänder sig till dig som spelar fiol eller altfiol och vill lära låtar och teknik från grunden. Du behöver ha viss datorvana för att kunna kommunicera via vårt digitala klassrum mellan våra träffar.

Vi kommer träffas vid två fristående kursveckor under hösten 2020 och du har då i mån av plats möjlighet att bo på skolans internat.

Träffarna är planerade till följande datum:

Kursvecka 1: mån 14/9 – fre 18/9 (v. 38) 2020

Kursvecka 2: mån 23/11 – fre 27/11 (v. 48) 2020

Undervisningen börjar kl. 09:00 på måndagarna och avslutas på fredagarna kl. 15:00.

För att alla ska få ut så mycket som möjligt av kursen är det viktigt att du kan vara med vid kursträffarna. Då spelar vi tillsammans, byter erfarenheter och provar musiken vi övat på. Mellan kursträffarna får du uppgifter och låtar att jobba med och vi håller kontakten med varandra bland annat via det digitala klassrummet.

 

ANSÖKAN

I ansökan vill vi att du skickar med ett personligt brev där du berättar lite om dig själv och dina förkunskaper inom folkmusik, vilket eller vilka instrument du spelar samt vad du önskar lära dig på kursen.

Du behöver även spela in dig själv (med t.ex. smarttelefon) när du framför minst en låt på ditt instrument och sedan skicka inspelningen som en ljudfil till oss.

Efter sista ansökningsdag kontaktar Pelle dig eventuellt för en kort telefonintervju.

 

KOSTNADER

Undervisningen är kostnadsfri, men vi tar ut en serviceavgift på 300 kr för kopiering m.m.

I samband med kursträffarna kan du i mån av plats bo på skolans internat. Mer information om kostnader för kost, logi, litteratur m.m. hittar du på sidan Studieekonomi.

Deltagande i kursträffarna faktureras i efterskott.

 

Kursen är fullsatt