Folkmusik – distans

Kursen är fullsatt

Vill du fördjupa dig i svensk folkmusik?

Är du nyfiken på hur du kan skapa sväng och dansglädje med ditt instrument? 

 

ÖVERSIKT

På kursen Folkmusik – distans får du lektioner av riksspelman Pelle Björnlert i en studietakt som går att kombinera med yrkesliv och familjeliv.

Kursen lägger tonvikt på spelsätt, sväng och funktion och berör svensk folkmusik i allmänhet och småländsk i synnerhet. Spel till dans är huvudtemat i kursen där även sång, dans och glädje är självklara ingredienser.

Du kommer få möjlighet att finslipa din spelteknik och få värdefulla tips för din utveckling som folkmusiker. Om gruppen tycker att det är intressant kommer vi även jobba med komp och stämspel.

 

KURSINNEHÅLL

Kursen vänder sig till dig som har god spelerfarenhet och som nu är redo att utöka din repertoar och förbättra din spelskicklighet. Du behöver ha viss datorvana för att kunna kommunicera via vårt digitala klassrum mellan våra träffar.

Vi kommer att träffas två gånger under höstterminen 2020 och två gånger plus en avslutande kursvecka under vårterminen 2021 och du har då i mån av plats möjlighet att bo på skolans internat. En målsättning är också att vi under vårterminen tillsammans anordnar och spelar på minst en offentlig danstillställning i Gamleby.

Träffarna är planerade till följande datum:

Kursträff 1: ons 23/9 – fre 25/9 (v. 39) 2020

Kursträff 2: ons 4/11 – fre 6/11 (v. 45) 2020

Kursträff 3: ons 27/1 – fre 29/1 (v. 4) 2021

Kursträff 4: ons 17/3 – fre 19/3 (v. 11) 2021

Kursvecka: mån 3/5 – fre 7/5 (v. 18) 2021

Undervisningen börjar kl. 18:00 på onsdagarna och avslutas på fredagarna kl. 15:00

För att alla ska få ut så mycket som möjligt av kursen är det viktigt att du kan vara med vid kursträffarna. Då spelar vi tillsammans, byter erfarenheter och provar musiken vi övat på. Mellan kursträffarna får du uppgifter och låtar att jobba med och vi håller kontakten med varandra bland annat via det digitala klassrummet.

 

ANSÖKAN

I ansökan vill vi att du skickar med ett personligt brev där du berättar lite om dig själv och dina förkunskaper inom folkmusik, vilket eller vilka instrument du spelar samt vad du önskar lära dig på kursen.

Du behöver även spela in dig själv (med t.ex. smarttelefon) när du framför minst en låt på ditt instrument och sedan skicka inspelningen som en ljudfil till oss.

Efter sista ansökningsdag kontaktar Pelle dig eventuellt för en kort telefonintervju.

 

KOSTNADER

Undervisningen är kostnadsfri, men vi tar ut en serviceavgift på 300 kr för kopiering m.m.

I samband med kursträffarna kan du i mån av plats bo på skolans internat. Mer information om kostnader för kost, logi, litteratur m.m. hittar du på sidan Studieekonomi.

Deltagande i kursträffarna faktureras i efterskott.

 

Kursen är fullsatt