Kreativa Tjust

Ansök nu

Ge dig och ditt konstnärskap bästa möjliga förutsättningar och bygg en hållbar verksamhet utifrån en konstnärlig företagslogik.

 

ÖVERSIKT

Gamleby folkhögskola och Kulturinkubatorn Kreativa Öland arrangerar ett program riktat till yrkesverksamma kulturskapare, konstnärer och konsthantverkare i Region Kalmar.

Programmet innehåller fyra träffar där du tillsammans med andra yrkesverksamma kulturskapare ger dig själv tiden att jobba strategiskt med din verksamhet, utifrån dina drivkrafter.

Innehållet är utformat för att möta de utmaningar och hinder som många yrkesverksamma kulturskapare möter i sin vardag och syftar till att stärka din verksamhet utifrån en konstnärlig företagslogik.

 

KURSINNEHÅLL

Vi träffas vid fyra tillfällen med två veckors intervall, onsdagar från kl. 15:00 till 18:00. Övningarna kommer stärka dig i ditt konstnärliga företagande. De innehåller både den reflekterande blicken inåt och samtal inom gruppen för ett kollegialt lärande.

Datum och teman för de fyra träffarna är:
26 oktober: Den strategiska blicken
9 november: Ekonomin och min försörjningspalett
23 november: Relationell kommunikation & vikten av mitt sammanhang
7 december: Att hålla länge, självledarskap och struktur

Träffarna är fysiska, äger rum på Gamleby folkhögskola och det kostar inget att delta i programmet.

Programmet är framtaget utifrån de erfarenheter Kulturinkubatorn Kreativa Öland gjort i sin verksamhet tillsammans med yrkesverksamma kulturskapare och genom samarbeten med andra stödgivande aktörer som utgår från en konstnärlig företagslogik.

 

PROCESSLEDARE

Personen som leder oss genom programmet och håller i träffarna heter Olof Svensson Roosling. Olof jobbar på Capellagården, är verksamhetsledare för Kulturinkubatorn Kreativa Öland och har sedan starten 2017 utvecklat kulturinkubatorns innehåll och den konstnärliga företagslogiken.

”Genom mitt arbete på Capellagården möter jag många som har behov av att jobba strategiskt med sin konstnärliga och kreativa verksamhet men som känner att de varken har tiden eller redskapen. Under dessa fyra träffar avsätter du tiden, får redskapen och blir en del av ett stärkande kollegialt sammanhang.”

 

ANSÖKAN

Programmet riktar sig till yrkesverksam kulturskapare, konstnär, konsthantverkare i Region Kalmar län som lägger en betydande tid på sin verksamhet, minst 50 % av en heltid. Du är verksam inom disciplinerna konsthantverk, hantverk, slöjd, film, scenkonst, bildkonst, formgivning, litteratur eller musik.

Du ska kunna vara med på de fyra träffarna och även kunna göra mindre uppgifter mellan träffarna.

I ansökan vill vi att du beskriver din verksamhet och bifogar ditt CV och din portfolio. Skriv även varför du vill delta i programmet och vad du ser att din verksamhet har för behov. Sista ansökningsdag är den 9 oktober, antagningsbesked lämnas den 12 oktober.

 

ARRANGÖRER

Med stöd från Region Kalmar län arrangerar Gamleby folkhögskola och Capellagården, genom Kulturinkubatorn Kreativa Öland, programmet. Gamleby folkhögskola har en lång tradition av att samarbeta med musiker, bildkonstnärer, TV- och filmfotografer, textilhantverk, folkmusik och visskolan i Västervik. Genom programmet vill vi bidra till att skapa en mötesplats för yrkesverksamma kulturskapare, konstnärer och konsthantverkare i norra delen av Region Kalmar län med Gamleby som utgångspunkt.

 

Ansök nu