Analogt fotografi – grund

Kursen är fullsatt

ÖVERSIKT

I kursen Analogt fotografi – grund får du lära dig att arbeta med analoga kameror samt hantverket att framkalla sin egen färg- och svartvita film.

Vi börjar med att lära oss att utnyttja den analoga filmens särskilda egenskaper samtidigt som vi arbetar med kompaktkameror, mellanformatskameror (Hasselblad) och storformatskameror. Därefter skannar vi våra filmer i professionella skannrar för att fortsätta bildbehandlingen digitalt. Målet är att varje deltagare innan kursens slut ska ha producerat ett mindre projekt som presenteras för gruppen.

Under kursens gång lär vi oss samtidigt hur du själv kan bygga upp ett enklare arbetsflöde för att fortsätta jobba med analogt fotografi hemma, detta genom att framkalla själv med sous vide och skanna negativ med ljusbord och digitalkamera.

 

KURSLEDARE

Theo Elias är en fotograf och konstnär utbildad vid HDK-Valand i Göteborg samt Nordens Fotoskola, Biskops-Arnö. Han har även arbetat som assistent till Anders Petersen.

Elias arbetar i en starkt självbiografisk tradition, ofta med långtgående projekt som sträcker sig över flera år. Han arbetar huvudsakligen med analogt fotografi och arbetar främst med fotoböcker, men har även haft ett flertal utställningar i Sverige och internationellt.

Hans debutbok Smoke var 2019 vinnaren av Photo London & La Fabrica Dummy Award blev året därpå nominerad till Svenska Fotobokspriset. Hans andra bok Red / January 2021 blev nominerad till Lucie Photo Book Prize 2021. Elias arbetar även som lärare och handledare inom fotografi samt har under de senaste åren anordnat workshops i både Sverige och utomlands.

 

KURSTIDER OCH KOSTNADER

Kurstid: 19 – 22 juni 2023

Kostnad för förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika och middag: 2140 kr (återbetalas ej)

Materialkostnad på 300 kr tillkommer.

 

Nedanstående kostnader tillkommer om du vill bo på skolan:

Logi 3 nätter, frukost och lakanpaket: 1410 kr

Logi extra natt innan kursstart: 470 kr (frukost ingår ej)

 

ANSÖKAN

Sista ansökningsdag: 6 mars 2023

 

Kursen är fullsatt