Analogt fotografi

Kommande kurs

ÖVERSIKT

Vi börjar med att lära oss att utnyttja den analoga filmens särskilda egenskaper samtidigt som vi arbetar med kompaktkameror, mellanformatskameror (Hasselblad) och storformatskameror. Därefter skannar vi våra filmer i professionella skannrar för att fortsätta bildbehandlingen digitalt. Målet är att varje deltagare innan kursens slut ska ha producerat ett mindre projekt som presenteras för gruppen.

Under kursens gång lär vi oss samtidigt hur du själv kan bygga upp ett enklare arbetsflöde för att fortsätta jobba med analogt fotografi hemma, detta genom att framkalla själv med sous vide och skanna negativ med ljusbord och digitalkamera.

 

KURSLEDARE

Simon Mlangeni-Berg är verksam fotograf, konstnär och lärare. Han har en Master of Fine Arts/Photography från Akademin Valand i Göteborg och har gjort flera utställningar och fotoböcker. Han har tidigare jobbat som gästlärare och föreläsare på Akademin Valand, Folkuniversitetet och Högskolan i Falun. Han har mottagit stipendier från Konstnärsnämnden och Författarfonden. 2009 grundade han förlaget Blackbook Publications som publicerar böcker av Svenska fotografer. Läs mer om Simon på www.simonberg.com.

 

KURSTIDER OCH KOSTNADER

Kurstid: 20 – 23 juni 2022

Kostnad för förmiddagsfika och lunch: 960 kr (återbetalas ej)

Materialkostnad på 300 kr tillkommer.

 

Nedanstående kostnader tillkommer om du vill bo på skolan:

Logi 3 nätter, frukost och kvällsmat: 1740 kr

Extra natt och frukost: 510 kr (om du anländer kväll innan kursstart)

 

ANSÖKAN

Sista ansökningsdag: 1 maj 2022

 

Anmälan ej möjlig för närvarande