Analogt fotografi

Ansök nu

ÖVERSIKT

Vi börjar med att lära oss att utnyttja den analoga filmens särskilda egenskaper samtidigt som vi arbetar med kompaktkameror, mellanformatskameror (Hasselblad) och storformatskameror. Därefter skannar vi våra filmer i professionella skannrar för att fortsätta bildbehandlingen digitalt. Målet är att varje deltagare innan kursens slut ska ha producerat ett mindre projekt som presenteras för gruppen.

Under kursens gång lär vi oss samtidigt hur du själv kan bygga upp ett enklare arbetsflöde för att fortsätta jobba med analogt fotografi hemma, detta genom att framkalla själv med sous vide och skanna negativ med ljusbord och digitalkamera.

 

KURSLEDARE

Theo Elias är en fotograf och konstnär utbildad vid HDK-Valand i Göteborg samt Nordens Fotoskola, Biskops-Arnö. Han har även arbetat som assistent till Anders Petersen.

Elias arbetar i en starkt självbiografisk tradition, ofta med långtgående projekt som sträcker sig över flera år. Han arbetar huvudsakligen med analogt fotografi och arbetar främst med fotoböcker, men har även haft ett flertal utställningar i Sverige och internationellt.

Hans debutbok Smoke var 2019 vinnaren av Photo London & La Fabrica Dummy Award blev året därpå nominerad till Svenska Fotobokspriset. Hans andra bok Red / January 2021 blev nominerad till Lucie Photo Book Prize 2021. Elias arbetar även som lärare och handledare inom fotografi samt har under de senaste åren anordnat workshops i både Sverige och utomlands.

 

KURSTIDER OCH KOSTNADER

Kurstid: 20 – 23 juni 2022

Kostnad för förmiddagsfika och lunch: 960 kr (återbetalas ej)

Materialkostnad på 300 kr tillkommer.

 

Nedanstående kostnader tillkommer om du vill bo på skolan:

Logi 3 nätter, frukost och kvällsmat: 1740 kr

Extra natt och frukost: 510 kr (om du anländer kväll innan kursstart)

 

ANSÖKAN

Sista ansökningsdag: 1 maj 2022

Kursen är fullsatt, men vi tar gärna emot din ansökan. Du placeras på vår reservlista och om en plats blir tillgänglig meddelar vi dig omgående.

 

Ansök nu