Fanzine Factory

Kursen är inställd för 2022

ÖVERSIKT

Har du fyllt 13 år och gillar att skriva? Rita? Fotografera? Kanske alltihop samtidigt? Vill du lära dig de enkla grunderna i Photoshop och InDesign och under en vecka sätta ihop ditt alldeles egna fanzine!

Fanzine Factory är en kurs med målet att vidga ditt kreativa svängrum. Få dig att våga testa tekniker du inte prövat förut eller kanske grotta ner dig i tillvägagångssätt som du redan har snuddat vid. Välkommen att inspireras i grupp och lära av varandra.

Kanske älskar du musik och vill sätta ihop en bandtidning eller vill få se dina egenskrivna dikter i en tidskrift. Kanske fotar du mycket med mobilen och vill testa att sålla bland dina bilder och sätta dem i en specifik ordning i en bok, se dem printade på papper. Kanske vill du inte alls använda papper utan göra en online-publikation. Printscreena scener från dataspel, lägga sommarblommor i press som du skannar in i ett modernt herbarium eller klipper i tidningar för ett collage.

 

KURSLEDARE

Alice Hedström, fotograf, konstnär och författare från Majorna i Göteborg. Utbildad vid Skurups skrivarlinje, Lunds författarskola, Gamleby folkhögskola och HDK Valand.

 

KURSTIDER OCH KOSTNADER

Kurstid: 27 juni – 1 juli 2022

Kostnad för förmiddagsfika och lunch: 1200 kr (återbetalas ej)

 

Nedanstående kostnader tillkommer om du vill bo på skolan:

Logi 4 nätter, frukost och kvällsmat: 2320 kr

Extra natt och frukost: 510 kr (om du anländer kväll innan kursstart)

 

ANSÖKAN

Sista ansökningsdag: 1 juni 2022

 

Kursen är inställd för 2022