Komfortabel i kajak

Ansök idag

ÖVERSIKT

Välkommen till en kurs som syftar till att göra dig komfortabel i kajak. Vi träffas på Gamleby folkhögskola måndagen den 2 augusti vid lunchtid.

Under måndag och tisdag tränar vi grundläggande kajakfärdigheter, som energieffektiv paddling, att styra med paddel, kliva i och ur vid olika typer av stränder. Vi provar också kamrat- och självräddningar.

På onsdag ger vi oss ut bland de 5000 öarna i Tjust skärgård och låter väder och vind bestämma vår rutt. Under onsdag och torsdag tränar vi på navigation och friluftsliv kombinerat med kajak. Vi sover ute i tält mellan onsdag och fredag (två nätter) och lagar vår egen mat på stormkök.

Fredag förmiddag, den 6 augusti, är vi tillbaka på folkhögskolan och avslutar kursen i samband med lunch.

 

KURSLEDARE

Johannes Löf är kustjägarofficeren som kastade bort den gröna uniformen men behöll den gröna livsstilen. Efter flera år som folkbildare inom ledarskap och friluftsliv driver han idag företaget ”My Outdoorpassion” och är också ideell ledare i Friluftsfrämjandet.

Om du har frågor om kursinnehåll eller upplägg är du välkommen att kontakta kursledare Johannes via e-post jorhajness@icloud.com eller telefon 0701-749953.

 

KURSTIDER OCH KOSTNADER

Kurstid: 2-6 augusti, måndag start kl. 12, fredag avslut kl. 12

Kostnad för förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika, kajak- och tälthyra samt kost under utedygnen: 1975 kr

Logi 2 nätter på skolan: 1270 kr

Extra natt och frukost: 435 kr (om du anländer kväll innan kursstart)

 

ANSÖKAN

Kursen är fullsatt, men vi tar gärna emot din ansökan. Du placeras på vår reservlista och om en plats blir tillgänglig meddelar vi dig omgående.

Sista ansökningsdag: 1 juni 2021

 

Ansök idag