På tur i Tjust

Kommande kurs

ÖVERSIKT

Välkommen till en ”vandra ute – sova inne” upplevelse med bas på Gamleby folkhögskola!

Under veckan utforskar vi låglandsvandringsleder i närområdet; här finns t.ex. Loftaleden med fängslande kulturhistoria, Gränsöleden i vackra Tjust skärgård och Tjustleden – en 200 km lång vandringsled som ringlar sig genom häradet från söder till norr.

Du bor på bekvämt internatrum på folkhögskolan och serveras frukost i vår fina matsal. I samband med frukost ordnar du även ditt lunchpaket för dagen. Efter frukost samlas vi och bestämmer planen för dagen. Vi räknar med att gå någonstans mellan 15-20 km per dag och tror därför att du är ganska vandringsvan och har god kondition.

Under vandringsdagarna upptäcker vi nyfiket dagens led eller ledavsnitt tillsammans och äter vår lunch ute. Efter avslutad vandring kommer vi tillbaka till folkhögskolan där du bjuds på middag och får ladda batterierna inför kommande dags vandring.

På skolan finns bland annat en bana för discgolf och kanadensare du kan låna om du har krafter över att utforska vidare. För den som vill ägna en stund åt att relaxa finns bastu att tillgå!

 

KURSLEDARE

Kursledare: Johannes Löf – före detta officer och folkbildare. Johannes har lång erfarenhet av att i olika sammanhang leda grupper i naturen. På fritiden är han ledare inom kajak och mountainbike i Friluftsfrämjandet. Johannes driver företaget ”My outdoorpassion” vars syfte är att skapa oförglömliga naturupplevelser för sina gäster.

 

KURSTIDER OCH KOSTNADER

Kurstid: Kursen planeras genomföras sommaren 2021.

Kostnad för förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika: 1100 kr (återbetalas ej)

Delad milkostnad för skolans minibussar tillkommer för anslutning till vandringslederna.

 

Nedanstående kostnader tillkommer om du vill bo på skolan:

Logi 3 nätter, frukost och kvällsmat: 1515 kr

Extra natt och frukost: 435 kr (om du anländer kväll innan kursstart)

 

ANSÖKAN

Sista ansökningsdag: Datum ej fastställt.

 

Anmälan ej möjlig för närvarande