Sommarkurs för stråkspelande ungdom

Ansök idag

Kurs för stråkspelande ungdomar som vill utveckla sitt musicerande i stråkorkester, kvartettspel och andra former av kammarmusik.

Förläggning i enkelrum och övningslokaler är samlade på Gamleby folkhögskola, som är vackert belägen vid Gamlebyviken. Omgivningarna ger möjlighet till friluftsliv.

KURSLEDARE

Torbjörn Westman
Violinist i Camerata Nordica och anställd på Länsmusiken som barn- och ungdomspedagog. Torbjörn tolkar gärna också världsmusik och andra genrer på nyckelharpa. Han har bland annat prisats för sitt arbete av Kungliga Musikaliska Akademien.

Johannes Bergion
Cellist och låtskrivare. Bland annat medlem i avantgarde-metallbandet Diablo Swing Orchestra. Han har även spelat cello på album av Hellsongs och In Flames.

Karin Hans-Ers
Studerade klassisk violin på Musikkonservatoriet i Falun, därefter studier vid musiklärarutbildningen på Ingesunds Musikhögskola. Flyttade, efter två år som violinist, först i Svenska kammarorkestern, Örebro och sedan Norrköpings symfoniorkester, till Bollnäs, och har sedan dess, i över 20 år, undervisat på musiklinjen vid Bollnäs folkhögskola, i huvudsak fiol på klassiska linjen.

Sebastian Flögel
Har studerat viola vid Musikhögskolan i Malmö och Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

KURSTIDER OCH KOSTNADER

Kurstid: 25 juli – 2 augusti 2020

Kurskostnad: 3000 kr (kost och logi ingår).

I ansökan önskar vi att du beskriver dina kunskaper inom musik och stråkspel. Berätta vilka instrument du spelar, vilka lärare du har studerat för och vilka musikstycken du har på din repertoar.

Sista ansökningsdag: 30 april 2020

Meddelande om du blivit antagen till kursen skickas ut i maj månad.

Ansök idag