Spel och dans

Ansök via SchoolSoft

ÖVERSIKT

Välkommen till en kurs med inriktning mot svensk folkmusik och folkdans i allmänhet, och småländsk i synnerhet.

Kursen riktar sig till musikanter med god spelerfarenhet. Danserfarenhet är ett plus men framförallt ska man vara intresserad av att utforska samspelet mellan musik och dans. Kursveckan innehåller en offentlig danstillställning i Gamlebys Skyttepaviljong.

 

KURSLEDARE

Pelle Björnlert är en svensk folkmusiker och riksspelman. Han har förutom soloskivor även gett ut skivor tillsammans med bland andra Bengt Löfberg, Erik Pekkari och Johan Hedin. 1986 mottog han tillsammans med Anders Rosén Svenska fonogrampriset. Han har dessutom tilldelats Zornmärket i guld med motiveringen: “för mästerligt spel och förnyelse av äldre spelmanstraditioner i Östergötland och Småland.” På Folk- och världsmusikgalan 2020 tilldelades Pelle priset Årets kompositör av upphovsrättsorganisationen Stim.

Anna Öberg är dansare, koreograf och pedagog. Hon har sedan sin grundutbildning vid Dans- och Cirkushögskolan (DOCH) jobbat inom fältet för dans, teater och performance, både i Sverige och utomlands, på uppdrag av institutioner och som frilans. 2017 fick Anna det nyinstiftade priset Årets Dans på Folk- och världsmusikgalan.

 

KURSTID OCH KOSTNADER

Kurstid: 26 – 30 juni 2023

Kostnad för förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika och middag: 2675 kr (återbetalas ej)

 

Nedanstående kostnader tillkommer om du vill bo på skolan:

Logi 4 nätter, frukost och lakanpaket: 1880 kr

Logi extra natt innan kursstart: 470 kr (frukost ingår ej)

 

ANSÖKAN

Sista ansökningsdag: 31 mars 2023

 

Ansök via SchoolSoft