Spel och dans

Ansök nu

ÖVERSIKT

Välkommen till en kurs med inriktning mot svensk folkmusik och folkdans i allmänhet, och småländsk i synnerhet.

Kursen riktar sig till musikanter med god spelerfarenhet. Danserfarenhet är ett plus men framförallt ska man vara intresserad av att utforska samspelet mellan musik och dans. Kursveckan avslutas med en offentlig danstillställning i Gamlebys Skyttepaviljong.

 

KURSLEDARE

Anna Öberg är dansare, koreograf och pedagog. Hon har sedan sin grundutbildning vid Dans- och Cirkushögskolan (DOCH) jobbat inom fältet för dans, teater och performance, både i Sverige och utomlands, på uppdrag av institutioner och som frilans. 2017 fick Anna det nyinstiftade priset Årets Dans på Folk- och världsmusikgalan.

Pelle Björnlert är en svensk folkmusiker och riksspelman. Han har förutom soloskivor även gett ut skivor tillsammans med bland andra Bengt Löfberg, Erik Pekkari och Johan Hedin. 1986 mottog han tillsammans med Anders Rosén Svenska fonogrampriset. Han har dessutom tilldelats Zornmärket i guld med motiveringen: “för mästerligt spel och förnyelse av äldre spelmanstraditioner i Östergötland och Småland.” På Folk- och världsmusikgalan 2020 tilldelades Pelle priset Årets kompositör av upphovsrättsorganisationen Stim.

 

KURSTIDER OCH KOSTNADER

Kurstid: 8 – 12 augusti 2022

Kostnad för förmiddagsfika och lunch: 1200 kr (återbetalas ej)

 

Nedanstående kostnader tillkommer om du vill bo på skolan:

Logi 4 nätter, frukost och kvällsmat: 2320 kr

Extra natt och frukost: 510 kr (om du anländer kväll innan kursstart)

 

ANSÖKAN

Sista ansökningsdag: 1 juni 2022

 

Ansök nu