Fotograf: Gustaf Mattisson

Välkommen!

Gamleby folkhögskola är en mötesplats där du kan lära och växa för att tillsammans med andra inspireras och stärka möjligheterna att påverka livsvillkor och samhällsutveckling. Skolan vilar på en hundraårig tradition, där möten mellan människor utgör grunden för utbildningen.

En skola för alla

Alla som väljer att studera hos oss har sina egna skäl och motiv. Just din anledning är lika viktig för oss som för dig. Därför vill vi erbjuda dig en harmonisk miljö där du kan utvecklas efter dina förutsättningar tillsammans med vår personal och dina kurskamrater.

På Gamleby folkhögskola är gemenskap och medmänsklighet grunden för hur vi bemöter varandra. Vi tar hänsyn till dig, på samma sätt som du tar hänsyn till dina studiekamrater och personal. Vi är övertygade om att du kommer att trivas här på samma sätt som de allra flesta, som studerat hos oss genom åren, gärna beskriver tiden på Gamleby folkhögskola som den bästa i livet!

Den studerande i centrum

Vi som jobbar på Gamleby folkhögskola är väldigt stolta över att tillsammans med våra studerande leva med de värden som skolan vilar på. Nyfikenhet, gemenskap, kunnighet, medmänsklighet och engagemang är hörnstenarna i all vår verksamhet. För oss är det självklart att du som studerande har den centrala platsen. Med utgångspunkt i bildning, demokrati och kultur skapar vi tillsammans en intressant lärsituation för dig.

Vi har alltid engagerat oss för våra studerandes rättigheter. Det handlar inte bara om trivsel, utan minst lika mycket om rätten till en bra utbildning med hög kvalitet. När det gäller utbildningskvalitet behöver du som studerande samspela med lärarna och dina kurskamrater för att det ska bli bra. Vår pedagogik erbjuder mycket frihet, men det är frihet under ansvar. Det är, i slutänden, bara du som kan skaffa dig själv kunskaper och färdigheter.

När du blir antagen till Gamleby folkhögskola ska du känna dig stolt. Om du tar vara på din tid och griper tag i de möjligheter som erbjuds så är vår förhoppning att du också kommer att minnas din tid här som den bästa i livet!

Åter igen - varmt välkommen till oss!

//Personalen på Gamleby folkhögskola