Information angående coronaviruset

Vi studerar vidare på distans under våren 2020

På rekommendation av Folkhälsomyndigheten och Folkbildningsrådet, samt beslut från skolans styrelse har Gamleby folkhögskola övergått till distansstudier för att minska risken för spridning av coronaviruset. Undervisningen sker via Google G Suite, vilket innebär att skolan är stängd för vanliga lektioner på plats för samtliga kurser. Undantagna är kurserna SMF och GTV som måste ha viss undervisning i sina tekniskt utrustade lokaler.

Boende på skolan rekommenderas att flytta från internatet. Om detta inte är möjligt bor deltagare kvar och uppmanas att hålla sig uppdaterade om Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Köket tillhandahåller matlådor till deltagare som bor kvar.

Skolans lokaler är stängda, men deltagarna kan vid behov hämta material på skolan. Undantagna är internatdeltagare från Gestaltande fotografi och de textila utbildningarna som kan låna utrustning i skolans lokaler. Deltagare har möjlighet att låna datorer med mera för att underlätta distansstudierna. Vid behov kan deltagare även boka enskilda möten med personalen som arbetar på skolan.

Övriga aktiviteter på Gamleby folkhögskola som konferenser och kortkurser är inställda under mars och april 2020.

Den här förändringen gäller tills vidare. Skolans ledning informerar löpande personal och deltagare via e-post samt uppdaterar aktuell information på hemsidan.

Kontakt med skolan sker som vanligt via skolans växel 0493-131 00 eller e-post info@gamlebyfolkhogskola.se eller personalens e-post.