Öppnar möjligheter
till din framtid

Allmän kurs - foto och skapande

 

Vill du studera på högskola, universitet eller yrkeshögskola i framtiden?

Behöver du komplettera dina studier från grundskolan eller gymnasiet för att kunna söka dig vidare?

  • Utbildning: 1 år, heltid
  • Inträdeskrav: Inga förkunskaper krävs
  • Ansökan: Löpande antagning
  • Kurstid: 2020-01-07 - 2020-06-05
  • Kostnader: 1 500 eller 4 150 kronor per 4 veckor, beroende på om du bor på skolan eller inte. Läs mer på sidan "Studieekonomi".
  • Examen: Intyg om grundläggande/särskilda behörigheter.
  • Kontakt: jan.carlsson@gamlebyfolkhogskola.se

ÖVERSIKT

Vill du utveckla ditt intresse för foto? Är du nyfiken på ämnen som bild och form och vill få tid till kreativt skapande?

Att få skapa och utveckla konstnärliga sidor kan ge dig lust och energi att komma vidare i dina studier även i andra ämnen.

Allmän kurs med inriktning mot foto och skapande är ett alternativ till gymnasiet och komvux och här kan du skaffa dig kunskaper som motsvarar gymnasiekompetens eller komplettera dina studier från grundskolan och gymnasiet.

Förutom behörigheterna blir du också mer allmänbildad och kan lättare ta dig fram i världen.

 

KURSINNEHÅLL

På folkhögskola jobbar vi i mindre grupper där vi kan anpassa takten efter dina behov. Vi planerar och organiserar dina studier för att du ska kunna nå dina studiemål. Det finns även möjlighet till extra stöd om du behöver det. Skolans miljö är lämpad för dig som behöver lugn och studiero.

Du kan läsa motsvarande grundskole- och gymnasieämnen som ger grundläggande behörighet: svenska, svenska som andraspråk, engelska, matematik, samhällskunskap, religionskunskap, historia och naturkunskap. Du kan även läsa in särskild behörighet i några av dessa ämnen.

Under sex timmar i veckan får du möjlighet att utveckla dig inom foto och kreativt skapande. Just ditt konstnärliga specialintresse ges stort utrymme. Målet är att vi tillsammans i slutet av läsåret bjuder in till en utställning där en mängd kreativa uttryck samverkar och ges plats.

I de olika ämnena utgår vi från dina erfarenheter och vi är måna om dina åsikter och din delaktighet i undervisningen.

Vi gör flera studiebesök, åker på utflykter och genomför aktiviteter. Målet är att du ska känna att det är roligt att studera och lära dig nya saker.

 

LÄRARE

Jan Carlsson är kursansvarig och du är varmt välkommen att kontakta honom med frågor kring utbildningen. Du når honom antingen via telefon på 0493-131 00 eller via e-post på jan.carlsson@gamlebyfolkhogskola.se.

 

DELTAGARE BERÄTTAR

"Jag ska komplettera mina betyg för att kunna söka vidare. Jag trivs bra här. Det är en lättsam miljö att plugga i."
- Lucas
"Bra lärare, fin miljö, man utvecklas som person och hittar sig själv. Jag trivs och har lärt känna många människor."
- Rebecca

 

ANSÖKAN

Du behöver inga förkunskaper för att ansöka och antas till Allmän kurs - foto och skapande.

Med din ansökan vill vi att du skickar ett in ett personligt brev där du berättar lite om dig själv och dina framtida mål med studierna. Skicka också med namn och telefonnummer till två referenspersoner som känner dig och kan berätta för oss vem du är i en kort telefonintervju.

Antagningen till kursen sker därefter löpande utifrån den ordning som ansökningarna kommer in, samt när vi kan ha ett kort samtal med dig och dina referenspersoner.

Vill du besöka oss och ta en titt på utbildningen? Kontakta vår studie- och yrkesvägledare Eva Grenfeldt via telefon på 0493-131 00 eller via e-post på eva.grenfeldt@gamlebyfolkhogskola.se. Hon svarar gärna på alla dina frågor.

Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN på grundskole- och gymnasienivå.

Fotograf: Louise Martinsson

Är du redo för ett äventyr?

Sök till Allmän kurs - foto och skapande idag och börja ditt äventyr!

Ansök nu!