Öppnar möjligheter
till din framtid

Allmän kurs - risk och säkerhet

Vill du studera på högskola, universitet eller yrkeshögskola i framtiden?

Behöver du komplettera dina studier från gymnasiet för att kunna söka dig vidare?

• Utbildning: 1 år, heltid
  • Inträdeskrav: Avklarad grundskola
  • Ansökan: Löpande antagning
  • Kurstid: 2019-08-26 - 2020-06-05
  • Kostnader: 1 500 eller 4 150 kronor per 4 veckor, beroende på om du bor på skolan eller inte. Läs mer på sidan "Studieekonomi".
  • Examen: Intyg om grundläggande/särskilda behörigheter.
  • Kontakt: jan.carlsson@gamlebyfolkhogskola.se

Vill du göra skillnad? Är du intresserad av människor och samhälle? Vill du fördjupa dig i frågor som rör risk- och krishantering?

På Allmän kurs - risk och säkerhet kan du förbereda dig både kunskapsmässigt och fysiskt för fortsatta studier till t.ex. väktare eller arbete inom sjukvården. Du får också en god grund för kunna läsa vidare till brandman eller polis.

Kursen är ett alternativ till gymnasiet och komvux och här kan du skaffa dig kunskaper som motsvarar gymnasiekompetens eller komplettera dina studier från gymnasiet.

Förutom behörigheterna blir du också mer allmänbildad och kan lättare ta dig fram i världen.

På folkhögskola jobbar vi i mindre grupper där vi kan anpassa takten efter dina behov. Vi planerar och organiserar dina studier för att du ska kunna nå dina studiemål. Det finns även möjlighet till extra stöd om du behöver det. Skolans miljö är lämpad för dig som behöver lugn och studiero.

Du kan läsa motsvarande gymnasieämnen som ger grundläggande behörighet: svenska, svenska som andraspråk, engelska, matematik, samhällskunskap, religionskunskap, historia och naturkunskap. Du kan även läsa in särskild behörighet i några av dessa ämnen.

Under sex timmar i veckan får du fördjupa dig i ämnen som rör risk och säkerhet uppdelat på tre områden: beteendevetenskap, samhälle och beredskap, samt hälsa och livsstil.

I de olika ämnena utgår vi från dina erfarenheter och vi är måna om dina åsikter och din delaktighet i undervisningen.

Vi gör flera studiebesök, åker på utflykter och genomför aktiviteter. Målet är att du ska känna att det är roligt att studera och lära dig nya saker.

LÄRARE

Jan Carlsson är kursansvarig och du är varmt välkommen att kontakta honom med frågor kring utbildningen. Du når honom antingen via telefon på 0493-131 00 eller via e-post på jan.carlsson@gamlebyfolkhogskola.se.

DELTAGARE BERÄTTAR

"Jag ska komplettera mina betyg för att kunna söka vidare. Jag trivs bra här. Det är en lättsam miljö att plugga i."
- Lucas
"Bra lärare, fin miljö, man utvecklas som person och hittar sig själv. Jag trivs och har lärt känna många människor."
- Rebecca

Du behöver ha klarat av grundskolan för att ansöka och antas till Allmän kurs - risk och säkerhet.

Med din ansökan vill vi att du skickar ett in ett personligt brev där du berättar lite om dig själv och dina framtida mål med studierna. Skicka också med namn och telefonnummer till två referenspersoner som känner dig och kan berätta för oss vem du är i en kort telefonintervju.

Antagningen till kursen sker därefter löpande utifrån den ordning som ansökningarna kommer in, samt när vi kan ha ett kort samtal med dig och dina referenspersoner.

Vill du besöka oss och ta en titt på utbildningen? Kontakta vår studie- och yrkesvägledare Eva Grenfeldt via telefon på 0493-131 00 eller via e-post på eva.grenfeldt@gamlebyfolkhogskola.se. Hon svarar gärna på alla dina frågor.

Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN på grundskole- och gymnasienivå.

Fotograf: Louise Martinsson

Är du redo för ett äventyr?

Sök till Allmän kurs - risk och säkerhet idag och börja ditt äventyr!

Ansök nu!