Öppnar möjligheter
till din framtid

Allmän kurs - svenska språket

Vill du träna mer på det svenska språket, både i tal och i skrift?

Vill du lära dig mer om det svenska samhället?

• Utbildning: 1 år, heltid
  • Inträdeskrav: Inga förkunskaper krävs
  • Ansökan: Löpande antagning
  • Kurstid: 2019-08-26 - 2020-06-05
  • Kostnader: 1 500 eller 4 150 kronor per 4 veckor, beroende på om du bor på skolan eller inte. Läs mer på sidan "Studieekonomi".
  • Examen: Intyg om grundläggande/särskilda behörigheter.
  • Kontakt: jan.carlsson@gamlebyfolkhogskola.se

Allmän kurs - svenska språket vänder sig till dig som har gått SFI, introduktionsprogram eller etableringskurs och som nu behöver komplettera dina studier för att uppnå grundläggande nivå, motsvarande grundskolans årskurs 9.

Efter avklarade kurser har du möjlighet att läsa vidare på gymnasial nivå på folkhögskola eller komvux

Förutom behörigheterna blir du också mer allmänbildad och kan lättare ta dig fram i världen.

På folkhögskola jobbar vi i mindre grupper där vi kan anpassa takten efter dina behov. Vi planerar och organiserar dina studier för att du ska kunna nå dina studiemål. Det finns även möjlighet till extra stöd om du behöver det. Skolans miljö är skapad för att ge dig lugn och studiero.

På kursen fokuserar vi på ämneskurser som Svenska som andraspråk grund och 1, Matematik grund och 1, Samhällsorientering grund, Samhällskunskap 1a1, Engelska grund och Naturkunskap 1a1.

Vi utgår från dina tidigare erfarenheter och vi är måna om dina åsikter och din delaktighet i undervisningen.

Vi gör även flera studiebesök, åker på utflykter och genomför aktiviteter. Målet är att du ska känna att det är roligt att studera och lära dig nya saker.

LÄRARE

Jan Carlsson är kursansvarig och du är varmt välkommen att kontakta honom med frågor kring utbildningen. Du når honom antingen via telefon på 0493-131 00 eller via e-post på jan.carlsson@gamlebyfolkhogskola.se.

För att kunna ansöka till Allmän kurs - svenska språket behöver du kunna tala och skriva svenska på en nivå som motsvarar folkhögskolans Etableringskurs eller SFI kurs D.

Med din ansökan vill vi att du skickar ett in ett personligt brev där du berättar lite om dig själv och dina framtida mål med studierna. Skicka också med namn och telefonnummer till två referenspersoner som känner dig och kan berätta för oss vem du är i en kort telefonintervju.

Antagningen till kursen sker därefter löpande utifrån den ordning som ansökningarna kommer in, samt när vi kan ha ett kort samtal med dig och dina referenspersoner.

Vill du besöka oss och ta en titt på utbildningen? Kontakta vår studie- och yrkesvägledare Eva Grenfeldt via telefon på 0493-131 00 eller via e-post på eva.grenfeldt@gamlebyfolkhogskola.se. Hon svarar gärna på alla dina frågor.

Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN på grundskole- och gymnasienivå.

Fotograf: Louise Martinsson

Är du redo för ett äventyr?

Sök till Allmän kurs - svenska språket idag och börja ditt äventyr!

Ansök nu!