Vägen till din framtid
- ett yrke med bredd
Fotograf: Felicia Malmström

Fritidsledarutbildning

Vår utbildning ger dig den kompetens som krävs för att få anställning. Du är en människa som vill göra skillnad i andra människors liv genom att engagera dig för att vara en positiv och bekräftande kraft. Hos oss utvecklar du din förmåga att stärka andras tilltro till sin egen förmåga

Vi är en fritidsledarutbildning med inriktning mot friluftsliv och friskvård, i en utvecklande miljö. Hos oss möter du kunniga och engagerade lärare och skapar minnen, kontakter och erfarenheter för livet.

  • Utbildning: 2 år
  • Inträdeskrav: Förkunskapskrav är behörighet för yrkeshögskola med särskild behörighet i svenska 2 eller svenska som andraspråk 2, samt relevant erfarenhet från fritidssektorn.
  • Ansökan: Löpande
  • Kurstid: Start 26 augusti 2019
  • Kostnader: 1 500 eller 4 150 kronor per 4 veckor, beroende på om du bor på skolan eller inte. Mat m.m. ingår. Läs mer på sidan "Studieekonomi". CSN-nivå: Eftergymnasial (B1)
  • Examen: För godkänd studerande utfärdas utbildningsbevis för fritidsledarutbildning.
  • Kontakt: mikael.johansson@gamlebyfolkhogskola.se

Röst från tidigare deltagare

Jag valde Gamleby folkhögskola framförallt för den tydliga inriktningen mot friluftsliv och friskvård. Det och skolans läge nära skärgården gjorde att valet var enkelt!

Tiden på folkhögskolan har betytt otroligt mycket. Både i min yrkesroll och privat. Jag kom till utbildningen med en föreställning om vad jag trodde att de två åren skulle ge mig, men konstaterade efter utbildningen att jag har fått med mig så mycket mer. Att fritidsledarutbildningen är förlagd på en folkhögskola är en guldgruva av möjligheter. Det fanns alla chanser att öva sitt ledarskap, testa nya idéer och genomföra projekt i en trygg miljö, något som jag uppskattar ännu mer idag eftersom jag vågar utmana mig på ett helt annat sätt. Sen är det en bonus med alla fina människor jag lärt känna längs vägen!

Sedan fyra år tillbaka jobbar jag som fritidsledare och äventyrspedagog i Svenska Kyrkan i Herrljunga. Jag är huvudansvarig för arbetet med våra konfirmander och ledarutbildning för våra ungdomar. Världens bästa jobb!
Maria