ÖVERSIKT
Vill du smaka på Tjust – bokstavligen? Under fem dagar ger vi oss ut i det vackra Tjust för att möta människorna bakom maten, besöka både småskaliga och storskaliga livsmedelsproducenter, samt äta oss genom skärgård, landsbygd och kulturhistoria.Kursen kombinerar studiebesök, samtal och måltider med folkbildande reflektioner om hållbarhet, lokal identitet och matkultur.
Vi äter bland annat på Gröna Tuppen, Rågö servering, Sjökanten på Hasselö, Mattorpet Solliden och Stures bageri – men det är mötena med lantbrukare, fiskare, bagare och entreprenörer som gör upplevelsen unik. Välkommen att upptäcka hur Tjust smakar.
Ta med kläder för alla väder. Våra studiebesök sker både utomhus och inomhus.
KURSLEDARE
Sofie Alvarsson, rektor på Gamleby folkhögskola med brinnande engagemang för Tjust och småskalig livsmedelsproduktion.
Anmälan ej möjlig för närvarande