FörTjust i mat

FörTjust i mat

Kommande kurs

ÖVERSIKT

Vill du smaka på Tjust – bokstavligen? Under fem dagar ger vi oss ut i det vackra Tjust för att möta människorna bakom maten, besöka både småskaliga och storskaliga livsmedelsproducenter, samt äta oss genom skärgård, landsbygd och kulturhistoria.Kursen kombinerar studiebesök, samtal och måltider med folkbildande reflektioner om hållbarhet, lokal identitet och matkultur.

Vi äter bland annat på Gröna Tuppen, Rågö servering, Sjökanten på Hasselö, Mattorpet Solliden och Stures bageri – men det är mötena med lantbrukare, fiskare, bagare och entreprenörer som gör upplevelsen unik. Välkommen att upptäcka hur Tjust smakar.

Ta med kläder för alla väder. Våra studiebesök sker både utomhus och inomhus. 

KURSLEDARE

Sofie Alvarsson, rektor på Gamleby folkhögskola med brinnande engagemang för Tjust och småskalig livsmedelsproduktion. 

Anmälan ej möjlig för närvarande

Integritet

Den här webbplatsen använder cookies så att vi kan ge dig den bästa användarupplevelsen som är möjlig. Cookieinformation lagras i din webbläsare och utför funktioner som att känna igen dig när du återvänder till vår webbplats och hjälper vårt team att förstå vilka delar av webbplatsen som du tycker är mest intressanta och användbara. Du kan justera alla dina cookie-inställningar genom att navigera i flikarna på vänster sida.

Läs mer om cookies på vår sida här