Fotograf: Roger Lockneman

Välkommen till Gamleby folkhögskola!

En skola för alla

Med ett brett utbud av kurser är Gamleby folkhögskola en plats där många människor med olika intressen möts. Alla som väljer att studera hos oss har sina egna skäl och motiv. För oss är det självklart att du har den centrala platsen.


Lyssna på Heinok, Stina och Caroline

Harmonisk miljö

Du är vårt uppdrag och just din anledning att studera här är lika viktig för oss som för dig. Därför vill vi erbjuda dig en harmonisk miljö där du kan utvecklas efter dina förutsättningar tillsammans med vår personal och dina kurskamrater. En plats för dig som behöver studiero.

En man sitter vid en bärbar dator och läser samtidigt i en bok som ligger bredvid datorn.Fotograf: Rita Wigzell, Gestaltande fotografi, 2022/2023

Hållbarhet

Vårt stora fokus ligger på hållbar omställning. Hållbarhet för miljön, samhället och dig som individ. Vi jobbar i mindre grupper där vi kan anpassa takten efter dina behov. Vi hjälper dig att planera och organisera dina studier för att du ska kunna nå dina studiemål.

Vår värdegrund

Gemenskap och medmänsklighet är grunden för hur vi bemöter varandra. Nyfikenhet, kunnighet, och engagemang är hörnstenarna i all vår verksamhet. Vi som jobbar på Gamleby folkhögskola är väldigt stolta över att tillsammans med våra studerande leva med de värden som skolan vilar på.

En kvinna sitter i en soffa och skrattar och håller upp ett spelkort.Fotograf: Rita Wigzell, Gestaltande fotografi, 2022/2023

Delaktighet

Vi engagerar oss för våra studerandes rättigheter. Det handlar inte bara om trivsel, utan minst lika mycket om rätten till en bra utbildning med hög kvalitet. I de olika ämnena utgår vi från dina erfarenheter och vi är måna om dina åsikter och din delaktighet i undervisningen.

Din bästa tid!

Vi är övertygade om att du kommer att trivas här och känna att det är roligt att studera och lära dig nya saker. På samma sätt som tidigare studerande har gjort när de beskriver tiden på Gamleby folkhögskola som den bästa i livet!

Varmt välkommen till oss!
Personalen på Gamleby folkhögskola