Vår kostpolicy

Vi lagar mat från grunden.
Varje måltid erbjuds deltagarna ett vegetariskt alternativ.
Vi serverar bara MSC- och ASC-märkt fisk.
Vi serverar minst 50 % EKO- och KRAV-märkta produkter.
Vi serverar KRAV-märkta ägg.
Vi serverar KRAV-märkta bananer.
Vi serverar ekologiskt kaffe.
Vi serverar bara ekologisk pasta, potatis och mjölk.
Vi serverar kött som är EKO- och KRAV-märkt samt svenskt så mycket det är möjligt då vi styrs av priser och anbud.
Vi drar ned på köttkonsumtionen och fyller ut med grönsaker, rotsaker och baljväxter med 50 % i våra rätter.
Vi serverar säsongsbetonad salladsbuffé.
En heldag, frukost, lunch och middag, är vegetarisk per veckomatsedel.
Vi fortbildar vår personal inom vegansk och vegetarisk mat samt hållbarhet.
Vi skriver och delar vår matsedel digitalt.
Vi väger kökets beredningssvinn och mäter deltagarnas matsvinn en gång per vecka.

Utsikt från matsalen