Jobba hos oss

LÄRARE I MÖNSTERKONSTRUKTION OCH SÖMNAD PÅ TEXTIL DESIGN

Vi erbjuder dig att komma till oss, på Gamleby folkhögskola och undervisa i mönsterkonstruktion och sömnad, både på grundnivå och avancerad nivå.

De textila utbildningarna genomsyras av ett hållbarhets- och helhetstänk. En hållbar process i skapandet från idé till färdig produkt är viktig och det är angeläget att du delar det synsättet.
I tjänsten ingår att, tillsammans med de tre andra lärarna i arbetslaget, ansvara för utveckling och samordning av de textila kurserna. Det kan även bli aktuellt att undervisa i andra kurser som t ex Allmän kurs och Seniorakademin inom ditt ämnesområde.

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100 %. Önskar du arbeta heltid kan utökning av tjänst framöver erbjudas inom våra kurser i textil design eventuellt i kombination med undervisning i annan kurs på skolan eller vid annan arbetsplats och/eller ort.

 

VI SÖKER DIG

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom textil och relevanta kunskaper inom mönsterkonstruktion och sömnad.

Det är meriterande om du har en pedagogisk utbildning och erfarenhet från läraryrket och den textila branschen. Vi ser gärna att du har kunskaper i textil- och kulturhistoria, vävning och/eller formgivning.

Vi söker dig som är en god pedagog och som är trygg i dig själv, med en humanistisk och positiv människosyn. Det är viktigt att kunna arbeta självständigt och att samtidigt ha lätt för att samarbeta och skapa goda relationer till såväl deltagare som kollegor.

 

VÅR ARBETSPLATS

Vår arbetsplats, Gamleby folkhögskola, har en omfattande verksamhet som består av allmänna kurser och kurser med inriktning mot naturvetenskap, textil design, musik, media och foto. Skolan utbildar dessutom fritidsledare och lärarassistenter. Folkhögskolan genomför även uppdragsutbildningar, främst inom integration och studiemotivation. Skolan har också en yrkeshögskoleutbildning inom TV-produktion. Gamleby folkhögskola ligger i Västerviks kommun och är en av fyra regionfolkhögskolor i länet.

 

OM TJÄNSTEN

Anställningsform: Tillsvidareanställd. Provanställning kan bli aktuellt.

Sysselsättningsgrad: ca 80%
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-11-15
Ärendenummer: Skolor:2019:3
Upplysningar: Karin Olsson, rektor: 0493-131 00 (vx) el. 0493-131 02, karin.olsson@gamlebyfolkhogskola.se

Elin Öhrling, textillärare och facklig företrädare: 0493-131 00 (vx) el. 070-367 25 51 

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Ansökningar tas endast emot via Region Kalmar läns e-rekryteringssystem.