Fyra skaft & lite till

Ansök nu

ÖVERSIKT

Hur många bindningar kan man väva på en standarduppsättning?

Här kan du få inspiration för hur du i en helt vanlig vävstol med 4 skaft och 6 trampor kan väva en stor variation av bindningar. Har du någon gång prövat bindningar som Kräpp, Beiderwand, Corduroy eller Kuvikas? De och många fler bindningar och olika materialkvalitéer för t.ex. halsduk, matta, kudde, handduk m.m. ska prövas under kursen. Olika manipulatonstekniker som plockning, skaftväxling eller halvskaft kommer att användas. En hel del tips och tricks för varpningen, pådragningen, kontramarsch m.m. kompletterar kursen.

Kursen riktar sig särskilt till vävare som vill utnyttja sin vävstol till max, variera i väven eller som har användning av det i en vävstuga. På kursen tillverkas provvävar, som kan fungera som referens för nya projekt framöver. Varparna förbereds av deltagarna inför kursen efter kursledarens anvisningar.

Förutsättningar: Du är van vävare, kan din vävstol, varpa, inreda den självständigt och läser en vävsedel.

 

KURSLEDARE

Marianne Käfer har fått sin vävutbildning i Tyskland, Danmark och Sverige. Hon är sedan många år ledare av Kristdala Vävstuga.

 

KURSTID OCH KOSTNADER

Kurstid: 27 juni – 1 juli 2022

Kostnad för förmiddagsfika och lunch: 1200 kr (återbetalas ej)

 

Nedanstående kostnader tillkommer om du vill bo på skolan:

Logi 4 nätter, frukost och kvällsmat: 2320 kr

Extra natt och frukost: 510 kr (om du anländer kväll innan kursstart)

 

ANSÖKAN

Sista ansökningsdag: 1 maj 2022

Kursen är fullsatt, men vi tar gärna emot din ansökan. Du placeras på vår reservlista och om en plats blir tillgänglig meddelar vi dig omgående.

 

Ansök nu